Europerso.com nedir?

Europerso.com Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde çalışmak isteyen Türkiye vatandaşlarına gerekli tüm bilgileri sağlayan bir portaldır.

Nitelikli Göç Yasası kapsamında çalışmak veya Almanya'da kendi  iş yerinizi kurmak istiyorsanız,  ihtiyacınız olan gerekli tüm bilgileri, formları, sorumlu kurum ve kuruluşların adreslerini, açıklayıcı metinleri, kontrol listelerini ve şartnameleri bu portalda bulacaksınız. Herhangi bir Acenteye veya Danışmanlık kuruluşuna ihtiyaç duymadan her türlü işlemi kendiniz yapabileceksiniz. Örneğin, Almanya iş pazarına uyumlu Özgeçmiş (CV), sitemizde bulunan meslekler için Denklik Başvuru Formları, Vize Başvuru Formları vs. Tüm konulara yönelik açıklayıcı yönergeler, kontrol listeleri ve videolar bulacaksınız. Herhangi bir sorunuz varsa, koçluk hizmetimizden ve webinarlardan yararlanabilirsiniz.

Portalımızdaki garantili iş portalları yardımıyla kendi işinizi bulabilirsiniz. İş bulma konusunda yardıma ihtiyacınız var ise, partner şirketimizden ücretsiz bilgi alabilirsiniz.   [email protected] 

Almanya'da şirket kurmak mı istiyorsunuz?  Göc Yasası'nın gerek kıldığı tüm formları portalımızda bulabileceksiniz. Almanya'ya uygun Iş Taslağınızı (Businessplan), dışarıdan yardıma ihtiyaç duymadan, kolayca kendiniz oluşturabileceksiniz. "Enterprise" üyesi olun ve kolayca kendi iş planınızı oluşturun. Burada gerekli tüm bilgileri, yönergeleri ve kontrol listelerini ve ayrıca tüm şablonları ve formları bulacaksınız.
Almanya'da iş yeri kurma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa,  partner şirketimizden profesyonel yardım alabilir ve gereken iş planı (Businessplan) hazırlatabilirsiniz.
[email protected]     

Europerso.com Almanya'da bana iş bulabilir mi?

Bu portal sizin için iş aramakla mükellef değildir, ancak size gerekli tüm bilgileri, bağlantıları ve devlet garantili iş portalları sunuyor. Açıklayıcı videolar ve webinarlar dahilinde size rehberlik ederek, iş bulma olanağınızı en yükseğe çıkarıyor.

İş bulma konusunda profesyonel yardıma ihtiyacınız varsa, partner firmamıza diyaloğa giriniz ve profesyonel destek alınız. 

Avantal Personal GmbH, Almanya     >>>   www.avantaj-personal.com   <<<

Nitelikli Göç Yasasına göre - Kimler Almanya'da çalışabilir?

Siz de Almanya'da çalışabilirsiniz.  Almanya'daki Nitelikli Göç Yasası'nın düzenlemeleri ve gereklilikleri, menşei ülkeye göre değişir. Vasıflı işçi yönetmeliğinin temel gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığınızı kolaylıkla kontrol etmek için europerso.com “HIZLI TEST”i kullan.

Denkleştirme başvurusu nasıl çalışıyor?

Denkleştirme nasıl çalışıyor?

  • Henüz Almanya'da yaşamıyorsanız da başvurabilirsiniz.
  • Başvuruyu posta yoluyla sorumlu kuruma gönderebilirsiniz. (Lüften Orijinalleri göndermeyin!)
  • Online başvuru  formunu veya e-posta yolu ile başvurunuzu yapınız. Denkliğe yönelik sorularınız var ise yetkili kurumlarla önceden görüşün.
    Başvurunuzu Alman'caya çevrilmiş ve onaylı kopyaları olarak gönderin.
  • Denklik kurumları işlem esnasında herhangi bir soru veya eksik bilgi olması durumunda, sizinle email bazında temasa geçecektir. (Doğru ve güncel takip ettiğiniz email adresinizi kullandığınızdan emin olun!)

 

Başvuru işlem süreci

Yetkili denklik makamları, yurtdışında edindiğiniz diplomanın ilgili Alman yeterliliğine eşdeğer olup olmadığını kontrol eder.

Yabancı kalifikasyonunuz ile ilgili Alman kalifikasyonunuz arasında önemli bir fark yoksa, kalifikasyonunuz eşdeğer olarak kabul edilecektir.

Sorumlu ofis, eğitiminizin yanı sıra yurt içi veya yurt dışında edindiğiniz mesleki tecrübenizi de dikkate alır. Bulunan önemli farklılıklar, ilgili mesleki deneyimi ile telafi edilebilir.

Derecenizin denkliği belirlenir ve diğer şartlar da sağlanırsa size izin verilecektir.

Sizin ve Alman referans kalifikasyonunuz arasında önemli farklılıklar varsa, denkliği sağlamak için bir adaptasyon önlemine (sınav veya adaptasyon kursu) katılma seçeneğiniz vardır. Daha fazla bilgiyi sorumlu ofisten alabilirsiniz.

Başvuru işlem süreci:  3 ile 10 ay sürebilir

 

Denklik - Denkliğin amacı nedir?

Denkliğin amacı nedir?

Denklik, mesleki kalifikasyonunuzla Alman iş piyasasına girişinizi kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. 

Mesleki yeterliliğinizi yurtdışında aldıysanız, yetkili makam, yeterliliğinizin ilgili Alman yeterliliği ile eşdeğerliğini kontrol edecektir. Yalnızca eğitiminiz eşdeğer olarak kabul edilirse Almanya´da çalışma izini/vizesi alabilirsiniz.  Sadece kısmi denklik belirlenirse, tam denklik için hala hangi niteliklerin gerekli olduğunu size bildireceğiz.

Gereksinimler

Mesleki yeterlilik: karşılık gelen yabancı mesleki yeterlilik

Kişisel yeterlilik belgesi (sertifika, denklik vs)

Kişisel güvenilirlik belgesi

Bazı mesleklerde Sağlık yetenek belgesi

 

Bazı mesleklerde Yeterli Almanca bilgisi: Diller için Avrupa Ortak Referans Çerçevesinin en az B1 veya B2 seviyesi

Denklik için tüm belgeler baştan gerekiyor mu?

Meslek sayfamızda meslekler öz kontrol listeleri (Check Listen) bulacaksınız. Kontrol listesinde listelenen tüm belgeleri hazır bulundurun. Çünkü diploma denkligi için kontrol listesindeki tüm belgeler istenmektedir. Başvurunuzun işleme alınması ancak tüm belgeler teslim edildikten sonra başlayabilir, aksi takdirde sürecin uzaması söz konusudur.

Belgeler eksikse sizinle e-posta yoluyla iletişime geçilecekdir. Lütfen email posta kutunuzu takip ediniz.

 

Diploma denkliği için gereklili çalışma:

Türkiye’deki diplomanızın Almanya’da tanınıp tanınmadığı konusunda bilgi edinilmesi gerek. Değişik meslek alanları için değişik kurallar geçerlidir. Kısaca özetlersek, Blue Card başvurunuza aşağıdaki belgeleri eklemeniz gerekli:

▪ Mezun olduğunuz yüksekokul/üniversitenin değerlendirildiğini gösterir belge

▪ Mezuniyet belgenizin "eşdeğer“ kategorisinde yer aldığını gösterir belge.

▪ Vize başurusundan önce denkligi sağlamak gerek

Diploma denkliği için gereklili çalışma:

Diploma denkliği için gerekli çalışma:

Türkiye’deki diplomanızın Almanya’da tanınıp tanınmadığı konusunda bilgi edinilmesi gerek. Değişik meslek alanları için değişik kurallar geçerlidir. Kısaca özetlersek, Blue Card başvurunuza aşağıdaki belgeleri eklemeniz gerekli:

▪ Mezun olduğunuz yüksekokul/üniversitenin değerlendirildiğini gösterir belge

▪ Mezuniyet belgenizin "eşdeğer“ kategorisinde yer aldığını gösterir belge.

▪ Vize başurusundan önce denkliği sağlamak gerek

Kalifiyeli İş gücü olarak Almanya'ya gidebilmek için hangi şartlar yerine getirilmeli?

Aşağıdaki durumlarda vasıflı işçi olarak oturma izni alabilirsiniz:

>Almanya'da mesleki yeterliliğínizin denkliği

>İş sözleşmesi veya iş teklifi

>Geçerli bir pasaport,

>Yaşamak için yeterli gelir

>Çalışmaya başlayana kadar sağlık sigortası vb.

Tüm şartları yerine getirdiğinizde ve gerekli tüm belgeleri sağlayabildiğinizde vizeniz için başvurmalısınız.

 

Yabancı kalifikasyonunuzun denkliği henüz tanınmadıysa, vize başvurunuz işleme alınamaz.

Nitelikli Göç Yasası vasıfsız veya düşük vasıflı işçilere Almanya'da çalışma fırsatı sunuyor mu?

HAYIR.

Alman Nitelikli Göçmenlik Yasası, yabancı başvuru sahiplerinin ülkeye girmeden önce referans mesleğe eşdeğer bir dereceye ve yetkili makamdan bir denklik raporuna sahip olmalarını şart koşmaktadır. Yasa, vasıfsız veya düşük vasıflı işçilere Almanya'daki iş piyasasına girme fırsatı sunmuyor.

Vasıfsız veya düşük vasıflı adaylar: Mesleki eğitim belgesi olmayan  veya ön lisans derecesine sahip olan adaylar !

Türkiye'de edindiğim mesleki niteliklerim Almanya'da da tanınır mı?

Türkiye'de edindiğiniz mesleki niteliklerinizin Almanya'da tanınmasını sağlayabilirsiniz. Hatta çoğu durumlarda, Almanya'da mesleğinizi icra edebilmeniz veya çalışma vizesi almanız  zorunludur. 2012 yılında yürürlüğe giren ve 2020 yılından itibaren yenilenen Nitelikli Göç Yasası, yabancı mesleki niteliklerin tanınmasını kolaylaştırıyor. Buna göre, milliyeti veya ikamet yeri ne olursa olsun herkesin tanınma prosedürüne hakkı vardır.

Almanca şart mı?

Almanca bilgisi şart mı?

Göçmenlik yasasına göre, tüm meslekler için Almanca bilgisi gerekli değildir. Ama yeterli Almanca bilgisi olmadan iş yeri bulmanız maalesef ki çok zor. 

Almanca yasal bir gereklilik olmasa bile, iş bulmak için dil bilgisine ihtiyacınız var. Çalışma vizesi için bağlayıcı bir iş sözleşmesine ihtiyacınız var.

Ayrıca günlük ve iş hayatınızda da Almancanın önemli olduğunu hatırlatmak isteriz.

 

Tavsiye: Zorunlu olmayan mesleklerde en az A2 seviyesinde ve diğer mesleklerde en az B1 seviyesinde Almanca dil bilgisi önerilir.

Mühendis olarak Almanya'da çalışabilir miyim?

 Almanya'da mühendis olarak çalışabilmek için:

>Öncelikle diploma denkliği şartı aranmaz ama tavsiye edilir.  Çünkü Almanya'daki bir işveren iş sözleşmesi yapmadan önce, Türkiye'deki alınan eğitimin Almanya'daki eğitime ne kadar benzediğini bilmek istiyor.  Bir işveren için üniversitenizin veya fakültenizin ANABIN Data Bankası'nda olması yeterli değildir. Denklik başvurusunda bulunulması tavsiye edilir.

>Mühendislik ünvanınızı Almanya'da kullanabilmek için mühendislik derecenizin Almanya'da tanınması gerekir. Mühendislik eğitiminizi yurtdışında  tamamladıysanız ve diplomanız varsa, çalışmak istediğiniz bölgeden sorumlu olan Mühendisler Odasına  "Mühendislik" ünvanı için başvuruda bulunmalısınız.

Prosedür: "Mühendis" mesleki ünvanını kullanma izninin adı:  "Erteilung der Erlaubnis zur Führung der Berufsbezeichnung „Ingenieur/in“.

Mavi Kart AB - Blue Card EU - şartları

Mavi kart başvurusunda bulunmak isteyenlerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:

▪ Üniversite diplomanız olması ve bunun Alman yüksek öğretim standartlarında denkliğinin olması

▪ Başvuru yapacak adayın Almanya’dan bir firma ile bir iş sözleşmesi yapması

▪ İş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya’da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması. (Yıllık 56.800 Euro, 2021 yılında güncellendi.)

▪ İngilizce veya Almanca dil yeterliliğinin olması (Mavi kart kapsamında Almanca şartı aranmaz, İngilizce ile başvuru yapmak mümkündür) Almanca en az A2 düzeyinde olması avantaj.

▪ Varsa iş tecrübenizi kanıtlamanız gerekmektedir (Daha önce çalışılan yerlerden alınan referanslar, Almanya’nın aradığı nitelikli iş gücü kapsamına girebilmek için önemlidir.

 

Mavi Kart AB: Yabancı akademisyenler için özel bir oturma izni şeklidir. Yeni Nitelikli Göçmenlik ve İkamet Yasası'nın 2. Bölümünün 18b Paragrafına dayanmaktadır.

Mavi Kart, Almanya'ya girdiğinizde ikamet ettiğiniz yerden sorumlu olan göçmenlik bürosu tarafından verilir.

Öncelikle diploma denkliği sağlanmalıdır. Denklik Talebi Forumunda Blue Cart AB şartını işaretlemelisiniz.

Sonra Akreditasyon kuruluşundan kısa ve uzun versiyon olmak üzere iki sertifika alacaksınız.  Kısa versiyonunu, başvurduğunuz işyerine veya iş bulma kurumuna göndermelisiniz. Yani bunu bir Alman üniversite diplomasının denkliğinin kanıtı olarak kullanabilirsiniz ve daha fazla bilgi gerekiyorsa, uzun versiyonu göndermelisiniz.

 

Mavi Kart (Mavi Kart AB) için başvuruda bulunmanız lazımdır.

Belgeler - tasdikli kopyalar neden gerekli? Okul karnesine neden ihtiyaç var?

Bazı belgeler için tasdikli kopyalar neden gereklidir?

Bazı belgeler için tasdikli bir kopya gereklidir. Tasdikli kopya; aslına sadık olduğunu teyit eder ve resmi bir mühür ve imza taşır.

Kontrol listesinde hangi belgerin tasdikli olup olmadığını göreceksiniz. 

Okul karnesine neden ihtiyaç vardır?

ZAB, diploma denkliği için tüm eğitimi görmek ve kontol etmesi gerek. Böylece meslek eğitimi yanısıra okul eğitimini de içerir.

 

Mavi kart adayları kimlerdir - Mavi kart´a kimler başvurabilir?

Mavi kart´a kimler başvurabilir:

>Avrupa Birliği dışında yaşayan,

>Alanında Uzman ve en az 3 ila 5 yıl profesyonel iş tecrübesine sahip kişiler icin geçerli.

>Almanca şart görünmüyor ama en az A2 düzeyinde Almanca olması büyük avantajdır ve tavsiye edilir.

Aslında Mavi kart adayların başvurularında iş tecrübe süresi için kesin olarak belirlenmiş bir madde yok. Ancak bir alanda uzman olduğunuzu kanıtlamak için belli bir süre çalışmış olmak ve referans mektupları/bonservisler iş başvurunuzun kabul edilme şansını daha yukarı çeker.

 

Mavi Kart AB: Yabancı akademisyenler için özel bir oturma izni şeklidir. Yeni Nitelikli Göçmenlik ve İkamet Yasası'nın 2. Bölümünün 18b Paragrafına dayanmaktadır.

Mavi Kart, Almanya'ya girdiğinizde ikamet ettiğiniz yerden sorumlu olan göçmenlik bürosu tarafından verilir.

Öncelikle diploma denkliği sağlanmalıdır. Denklik Talebi Forumunda Blue Cart AB şartını işaretlemelisiniz.

Sonra Akreditasyon kuruluşundan kısa ve uzun versiyon olmak üzere iki sertifika alacaksınız.  Kısa versiyonunu, başvurduğunuz işyerine veya iş bulma kurumuna göndermelisiniz. Yani bunu bir Alman üniversite diplomasının denkliğinin kanıtı olarak kullanabilirsiniz ve daha fazla bilgi gerekiyorsa, uzun versiyonu göndermelisiniz.

Mavi Kart AB - Blue Card EU için gereken evraklar:

Blue Card için gereken evraklar:

Alman Konsolosluğu’ndaki Blue Card başvuru randevunuzda aşağıdaki evrakları yanınızda bulundurmalısınız:

▪ 2 adet vesikalık fotoğraf

▪ Pasaport aslı ve 2 fotokopisi

▪ Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, sertifika ve diplomalar

▪ Aktuel iş anlaşması veya iş teklifi

▪ Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş 2 adet başvuru formu

▪ Alman yüksek öğrenim diplomasıyla kıyaslanabilir bir yabancı üniversite diploması veya Almanya’da bir üniversiteden alınan diploma (Denkleştirme raporu)

▪ Yıllık brüt maaşın ve çalışma saatlerinin belirtilmiş olduğu somut iş teklifi yani iş sözleşmesi

▪ Almanya’ya giriş tarihi ile işe başlanacak tarih arasındaki süreyi kapsayan seyahat sağlık sigortası

 

Hangi mesleklerde ve sektörlerde Almanya'da iş bulma şansım yüksektir?

Almanya'nın mühendisler ve bilgisayar bilimciler gibi her türlü nitelikli insana ihtiyacı var. Özellikle doktorlar, hemşireler, zanaatkarlar ve bilim adamları arıyor.

Ayrıntılı bilgiyi “Meslekler“ bölümünde bulabilirsiniz.

 

Almanya'da Mesleki Eğitim nasıl işler. (Duale Berufsausbildung )

Temel mesleki eğitimin en yaygın şekli ikili eğitimdir (Duale Berufsausbildung). Bir çırak, bir şirketle çıraklık sözleşmesi yapar. Almanya'da sadece eğitim ruhsatı olan  şirketler mesleki eğitim verebilirler.

Eğitimin teorik kısmı meslek lisesinde, pratik kısmı ise bir şirkette verilmektedir. Çırak, haftada üç ila dört günü şirkette çalışmakta olur ve bir veya iki gün de meslek okuluna gitmektedir. Günlerin dağılımı eğitim mesleğine ve eğitim yılına göre değişmektedir. Çırak, eğitim süresince aylık maaş alır. Aylık maaş İlk yıldaki, 750 € ile 1100 € arasındadır (mesleğe bağlı). Sonraki yıllarda, ortalama 150 € artış gösterir.

İkili sistemde mesleki eğitimin süresi seçilen mesleğe göre iki ile üç buçuk yıl arasında değişmektedir. Almanya'da yaklaşık 360 devlet tarafında tanınmış çırak mesleki eğitimi (Berufsauabuíldung) vardır. Bu mesleklerin %80'i 3 yıllık, %15'i  3,5 yıllık ve %5'i 2 yıllık mesleklerdir. 2 yıllık mesleki eğitim gün geçtikçe azalıyor.

Mesleki Eğitimin ortasında bir ara sınava girilmelidir. Eğitim sonunda final sınavı yapılır. Bunlar yetkili makamlarca (örneğin, El Zanaatkarlar Odaları veya Sanayi ve Ticaret Odaları) düzenlenir.

 

Almanya da Mesleki eğitim  (Berufsausbildung) için ön koşullar:

Mesleğe bağlıdir, ortaokul mezunu veya üstü.

Türkiye'den gelen adaylar için: Lise mezunu ve B2 düzeyinde Almanca.

Almanya'da mesleki eğitim alabilir miyim?

Evet,

Mesleki eğitim almak veya mesleki eğitim yeri aramak için Almanya'ya seyahat edebilirsiniz.

çıraklığa hazırlanmak veya mesleki eğitim için bir dil okuluna gitmek de mümkündür.

Mesleki eğitime başlamak için en az B1 Almanca seviyesi gereklidir. Şayet dil bilgisi ön hazırlık kapsamında öğrenilecekse veya eğitim kurumu tarafından teyit edilecekse dil bilgisi şartı aranmamaktadır.


Eğitime ek olarak, haftada on saate kadar çalışmak mümkündür.


25 yaşının altındaysanız, öğrenim görecek bir yer aramak için Almanya'ya girebilirsiniz. Ancak bunun ön koşulu, B2 seviyesinde Almanca dil bilgisi, yurtdışındaki bir Alman okulundan alınan bir sertifika.

Bu geçerlilik alanında kalma süresi altı aydır.

Henüz bir işveren bulamadım. Almanya'ya yine de girebilir miyim?

Mesleki kalifikasyonunuz tanınırsa*, kalifikasyonunuzla sizi vasıflandıran mesleği aramak için kalifiye işçi olarak altı aya kadar vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Mesleki eğitim almış vasıflı işçiler, istenilen mesleğe uygun düzeyde, genellikle B1 düzeyinde. Almanca dil becerilerine sahip olmalıdır ve bu süre için geçimini finanse edebilmelidir. Bankada  gerekli Meblağı bloke etmelidir.

Alınan vize, haftada on saate kadar deneme çalışmasına izin verir.

Bu süre zarfında ailenin Almanya'ya gelip yerleşmesi mümkün değildir.

45 yaş ve üzerindeyim. Almanya'ya vasıflı işçi olarak gidebilir miyim?

Evet.

Eger  “AB Mavi Kartı” alamıyorsanız ve alacaginiz yıllık brüt maaşınız 48000 Avro'nun altındaysa, o zaman uygun bir emekli maaşına sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız.  Veya yerli ya da yabancı bir emeklilik sigortanız/hayat sigortasına veya emlak ya da varlığa ilişkin diğer belgeleriniz ek olarak kanıtlamalisınır.

Almanya'da iş başvurusu nasıl yapılır?

Almanya'da bir başvuru için, genellikle Europass düzeyinde bir  Almanca  CV, ayrıca bir kapak yazıya veya motivasyon mektubuna , niteliklerinizi kanıtlayan sertifikalara ihtiyac vardır.

Nasıl başvuracağınıza dair detayli bilgi için “ Almanya´da İş Dünyasi” bölümünde bulabilirsiniz.

Ailemi yanımda götürebilir miyim?

Vazisfli işçi vizesi için başvururken, aile üyeleri de aile birleşimi vizesi için başvurabilinir. Başvuruların olumlu sonuçlanması için ön koşul, devletten yardımı olmada tüm aileyi geçindirecek kadar yeterli gelir ve yeterli büyük bir daire. Prensip olarak, aile fertlerin en A1 düzeyinde Almanya dil bilgisi.  Istisnai durum AB Mavi Kart adaylar icin gecerlidir, Almanca sarti yokdur.

Ailem benimle birlikte Almanya'ya gelebilir mi?

Genel olarak  EVET.  

Eşiniz Türk vatandaysa, aile birleştirme amacıyla Almanya'ya giriş yapması için vizeye ihtiyacı vardır. Kural olarak, aile birleşmesi sadece çekirdek aile için mümkün olabilir. Alman yasalarına göre bu, eşler ve küçük, evli olmayan çocuklar ve reşit olmayan bir çocuğun ebeveynleri için geçerlidir. Bununla ilgili ayrıntılı bilgiyi “Aile birleşimi” bölümünde bulabilirsiniz.

Almanya'da çalışmak için vizeye ihtiyacım var mı?

Türk vatandaşıysanız, Almanya'da yaşamak ve çalışmak için vizeye ihtiyacınız var. Hangi vizenin sizin için uygun olduğu, niteliklerinize ve kalış amacınıza bağlıdır. Vizeler hakkında daha fazla bilgiyi portalımızda bulabilirsiniz.

C veya D Vizesi - Almanya için ne tür vizeler var?

Seyahatin amacına ve kalış süresine bağlı olarak Almanya'da farklı vize türleri vardır. Turistik veya iş amaçlı geziler, yani  kısa süreli ziyaretler için Almanya C-Vizesine başvurulmalı. Çalışmak, okumak veya evlenmek için, yani uzun süre kalmak için "Ulusal vizeye / D - Vizesine ihtiyac var.

C - Vizesi nedir?

C-Vizesi Schengen bölgesinde ve Almanya´da yılda 90 güne kadar kalmanıza izin veren kısa süreli bir vizedir.

Aile ve arkadaş ziyaretleri, iş gezileri veya turistik gezileri gibi kısa süreli konaklamalar için uygundur.

D - Vizesi nedir?

D - Vizesi ile C - Vizesinin aksine Almanya'da 3 aydan fazla kalabilirsiniz. Bu ulusal vize için doğrudan daha uzun süre kalacağınız Schengen ülkesinin diplomatik temsilciliğine  yani Almanya temsilcilierinde başvurmalısınız.

Almanya vize ücretileri ne kadari?

Ulusal, D - Vizesi için 75 Euro ödersiniz.

C - Vize  yani Schengen vizesi ile Almanya'ya gelirseniz, vize ücreti 80 Euro'dur.

Türkiye'de Almanya vizesi için nereye başvurabilirim?

Türkiye'den Almanya'ya gelebilmek için bir vizeye ihtiyac var.

Türkiye'deki Alman temsilicilklerinderi:

>Ankara' Alman Büyükelçiliği

>İstanbul Almanya Başkonsolosluğu

>İzmir Almanya Başkonsolosluğu


Antalya'daki Alman konsolosluğu vize başvurularını kabul etmemektedir!

 

Alternatif olarak, Türkiye'de Almanya'ya vize başvurusunda bulunmak için harici hizmet sağlayıcı iData ile iletişime geçebilirsiniz. iData ya başvurunuzu online olarak hazırlayabilir ve doğrudan randevu alabilirsiniz.

Almanya Vizesi için davet iye´ye ihtiyac var?

Ailenizi veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek için Türkiye'den Almanya'ya gitmeyi planlıyorsanız, bir ziyaretçi vizesidine ihtiyac var. Bu durumda, vize başvurusu ile birlikte bir davetiye mektubu gereklidir. Davetiye yazılı olarak verilebilir. Davetin formatı çok önemli değil, önemli olan davet edenin güvenilir olması..

 Bilmekde Fayda Var: Bir iş seyahati içinde bir davet mektubu gereklidir! Türkiye'den Almanya'ya giriş, özel veya ticari nitelikte olabilir ve bir davet mektubu ile gerekçelendirilmelidir.

Almanya vizesi için hangi belgelere ihtiyac var?

Türkler için bir Almanya vizesi genellikle aşağıdaki belgeleri gerektirir:  (18 yaş ve üzeri kişilerin vize başvurularını şahsen yapmaları gerekmektedir)

>En az üç ay geçerli olan geçerli bir pasaport. Ayrıca iki sayfa bos olmalıdır.

>45 x 35 mm ebadında, önden, başın ve gözlerin örtmeden gösteren, altı aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf.

>Gezinin amacı hakkında bilgi

>Ziyaret davet mektubu  Veya Is sözlesmesi

>Seyahat için yeterli maddi imkana sahip olduğunun kanıtı

>Türkiye'deki ekonomik ve ailevi durumun kanıtı

>Planlanan seyahat dönemi için seyahat sağlık sigortası

 

Not: Seyahatin amacına ve vize türüne göre farklı evraklar istenebilir. Web sitemizde tüm farklı vize türleri ve gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Almanya'da bir iş kurmak istersem Almanya'da kredi veya destek alabilir miyim?

Genel olarak, Almanya'da serbest meslek sahibi olmak veya şirket kurmak isteyenler için birçok finansman programı vardır.

Ama Yurt dışından geliyorsanız ve Almanya'da kendi şirketinizi kurmak istiyorsanız, iş kurma vizesi başvurusu öncesi (Business planda) finansman konusunu çözmüş olmalısınız. 

Yani Almanya'da kredi veya destek almanız zordur.

Ayrıntılı bilgiyi "Almanya'da iş kurmak" bölümündeki "İş kurmak için vize" makalesinde bulabilirsiniz.

Almanya'da şirket kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?

Yeni Göç Yasası, Almanya'da kendi şirketinizi kurmanızı ve yönetmenizi kolaylaştırdı. Bu nedenle, aşağıdaki konuları içeren bir girişim tasarlanmalıdır:
Ürünler veya hizmetler bölgesel bir ihtiyacı karşılyor mu? 
Bölgeye ekonomik katkı sağlıyor mu? (örneğin istihdam)
Bu şirketler geçimlerinizi sağlayabilecekler mi?
Projenin finansmanı sağlandı mı?
Girişimci bu konuda nitelikli ve deneyimli mi?

Girişimci 45 yaşına ulaştıysa, ek emeklilik sigortası olduğunu kanıtlaması gerekir.

Bu durumda oturma izni başlangıçta üç yıla kadar verilir. İş fikriniz başarılı gidiyor ise kendi ve aile geçiminizi rahatça karşılayabiliyorsanız, oturma izniniz uzatılabilir.

Almanya'da bir şirket kurabilir miyim? Bunun için vizeye ihtiyacım var mı?

EVET Almanya'da bir şirket kurup kendiniz yönetebilrisiniz

Türk vatandalari icin Almanya'da yaşamak ve bir şirket kurmak için vizeye ihtiyacı vardır.  Ayrıntılı bilgiyi “İş kurmak için vize” başlıklı makaledeki “Almanya'da iş kur” bölümünde bulabilirsiniz.

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Europerso.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz. Çerez politikamız için tıklayın. Kapat