Almanya'daki işgücü piyasası, kısmen karşıt gelişmelerle karakterize edilmektedir. Bir yandan, demografik değişim nedeniyle genç insan eksikliği var, diğer şeylerin yanı sıra şirketler giderek daha fazla göçmenlere güveniyor. Öte yandan, artar vaziyette daha fazla kadın ve yaşlı çalışıyor, bu da durumu kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.
Kısa bakış
Ekonomilerde sektörlerin önemi sürekli değişime tabidir. Bunun göstergeleri, tek tek ekonomik sektörlerin katma değerinin toplam milli hasıla içindeki payı veya ilgili sektörlerde istihdam edilen çalışanların toplam çalışan sayısı içindeki payı olabilir.
Rakamlar ekonomik sektöre bağlı olarak istihdam edilenlerin paylarındaki değişimi gösterir.
Ekonomik faaliyetlerin temel bir sınıflandırması üç sektör arasında ayrım yapar: birincil sektör tarım, ormancılık ve balıkçılığı içerir, ikincil sektör imalatı içerir ve üçüncül sektör hizmet sektörünü ve diğer ekonomik sektörleri içerir. Ulusal hesap sonuçlarına göre, 1970 yılında tüm işçilerin yüzde 8,4'ü tarım, ormancılık ve balıkçılıkta istihdam edilirken, 1995 yılında bu oran yüzde 2,3 ve 2019'da sadece yüzde 1,3 idi. İkincil sektör de önemini yitirdi: 1970'de işgücünün yüzde 46,5'i hala imalat sektöründeyken, bu oran 1995 yılına kadar istikrarlı bir şekilde yüzde 31,9'a düştü. 2019 yılında, her dört kişiden biraz azı ikincil sektörde istihdam edildi (yüzde 24,1). Bu gelişmelere paralel olarak, hizmet sektörünün istihdam açısından önemi giderek arttı: üçüncül sektörde istihdam edilen tüm istihdam edilenlerin oranı 1970'de yüzde 45,1'den 1995'te yüzde 65,9'a ve 2019'da yüzde 74,5'e yükseldi.
Almanya federal bir devlettir. Bu, belirli siyasi alanlarda bağımsız o...
Almanya'da altı tür vergi sınıfı vardır. Medeni durumunuz, hangi gelir...
Almanya da oturma veya yerleşme izni olan, Alman vatandaşları veya AB...