Yasadaki yenilikler:
Mevcut göc yasasına göre, üç alanda yeni bir yasal düzenleme olacaktir:
>Birinci alan - AB Mavi Kartı (Akademisyen): Mavi Kart 2012 yılında yürürlüğe girmiştir ve 2020 yönetmeliği büyük ölçüde yürürlükte kalacaktır. Yapılan değişiklikler esas olarak maaş barajının düşürülmesiyle ilgilidir. Bu, maaş barajının yasal bir düzenlemeyle düşürüldüğü ve 58,400 avroluk önceki barajın 45,552 avroya indirildiği anlamına gelmektedir. Bu, maaş barajın düşürülmesi sayesinde daha fazla kişinin AB Mavi Kartı sahibi olması anlamına gelmektedir. İş yeri değiştirme ve aile birleşimi alanlarında da kolaylıklar sağlanıyor.
>İkinci alan - Mesleki deneyim: Mesleki eğitimin yanı sıra mesleki deneyime de önem verilmesidir. Mesleki diplomaları henüz resmi olarak denklik almamış olan adaylar da, menşe ülkeleri tarafından tanınan bir mesleki diplomaya sahip olmaları halinde, belirli koşullar altında (koşullar henüz belirtilmemiş) Almanya'ya göç etme olanağına sahiptirler.
Şimdiye kadar resmi olarak denkliği kabul edilmemiş adaylar eger bir mesleki kalifikasyonuna sahiplerse göç mümkün olabilir. Ön koşul: diğer şartların yanı sıra (? net değil) bir iş sözleşmesi ve en az iki yıllık mesleki deneyim aranacaktır.
>Üçüncü alan ” FIRSAT KARTI “: Fırsat Kart adı verilen uygulama bir puan sistemidir. Türk vatandaşları ve diğer ülke vatandaşlarını etkileyecek en büyük değişiklik belki bu yasa değişikliğidir. Bu kart ile kişiler iş aramak için bir yıllığına Almanya'ya gelebilir. Bunun için ön koşul: nitelikli bir meslek veya üniversite mezunu olmalı ve bu mesleki için denklik belgesine sahip olmalıdır.
Fırsat kartı sahip işçiler iş ararken haftada 20 saate kadar çalışabilirler; deneme çalışmasına da izin verilir.
Detaylli bilgi ve Hizli test icin: https://europerso.com/aksiyonlar/almanyanin-planladigi-yeni-vasifli-isgucu-goc-yasasi
Denklik hakkında önemli detaylar ve online başvuru!
Vize için gerekli bilgi, dökümanlar ve online başvuru fırsatı!
Almanya da oturma veya yerleşme izni olan, Alman vatandaşları veya AB...
DİKKAT: ALMANYA'DA TURİST VİZESİ İLE ÇALIŞMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR....
DİKKAT: ALMANYA'DA TURİST VİZESİ İLE ÇALIŞMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR....